maanantai 4. maaliskuuta 2013


Terve

Kolme viikkoa kisaan ja harjoittelu on muuttunut jo hiukan kevyemmäksi. Viime viikolla tein pari kovaa pyörä - ja uintiharjoitusta. Juoksuharjoitukset olivat pelkästään kevyitä,  sillä takareisissä alkoi kilometrit painaa. Uintivauhti tuntuisi olevan pitkään aikaan melko kohdillaan. Jos viime vuonna näihin aikoihin olin uinut 8 kertaa, niin viime viikolla tuli kertoja saman verran. Uintiin kisa tuskin ratkeaa,  mutta sen verran kovaa porukkaa näyttäisi viivalla olevan, ettei olisi hyvä antaa etumatkaa jo uintiosuudella.  Ensi viikon sunnuntaina on lähikylässä avovesikisat  ja ajattelin kokeilla miten 3.8km kulkee. Samalla saa tuntumaa siihen miten rytmitys ja suunnistus pysyvät hallinnassa kilpailun aikana. Pyörä tuntuisi paremmalta nyt kun on antanut jalkojen palautua 7 viikon harjoitusjaksosta. Kisaprofiili on tasainen joten kaikki kovat treenit olen tehnyt tasaisella ja ainakin täällä on vauhti ollut hyvää, toivottavasti tuntuu samalta myös Melbournessa.

Juoksuun käyn hakemassa lisävauhtia radalta, tulee taloudellisuutta maratonvauhtiin. Kisassa juoksu on ainoastaan yhteen suuntaan, toivottavasti on myötätuulta kuten viime vuoden kisassa, silloin on mahdollista juosta hyvä loppuaika. Toisaalta vastatuuleen voisi olla parempi edetä.

Risto tulee tänne avustamaan loppuvalmistelujen ja kisan ajaksi. Hänen ansiostaan ei  ylimääräisiä voimavaroja  toivottavasti kulu asioiden selvittämiseen kisapaikalla, sillä todennäköisesti kaikki paukut tarvitaan suorituksen aikana. Perheemme nuorimmainen on ollut viimeisen viikon hieman levoton ja itkuinen hampaiden tulon takia: unet ovat olleet täten itse kullakin katkonaisia. On siis kisan kannalta hyvä että tytöt ja Tuija jäävät kisan ajaksi Sunshine coastille  vastaavien tilanteiden varalta ja vain Risto ja minä  matkaamme Melbourneen.

 Kiitos jo nyt taustajoukoille ja tukijoille, jotka ovat tehneet mahdolliseksi  tämän upean harjoitusleirimatkan!

1 kommentti:

  1. Tsemppiä kisaan Jarmo! Onko sulla jossain vuoden kisaohjelmaa nähtävillä? Olisi kiva seurata missä menet tänä vuonna.

    VastaaPoista