keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kisasta noin 9 päivää ja palautuminen on vielä kesken. alkuun oli jalat niin kipeät ettei pystynyt tulemaan rappuja alas kotona ilman tukea seinästä, se on yleensä sen merkki että on ainakin yrittänyt mennä kovaa 2 vuotta sitten barcassa tehyt täysmatka muistuu mieleen paljon rankempana varsinkin juoksuosuus oli paha, silloin loppu kunto kesken. Väliaikoja kun vertailin ihan kärken niin isoin rako tuli ekan 4h aikana, sen jälkeen vauhti oli joka suunnilleen samaa tai hiukan kovempi. Rohkeampi ajo olis voinu tuottaa paremman lopputuloksen mutta edellisestä onnistuneesta kisata oli jo kulunut pitkä aika eikä ollut rohkeutta siihen. Tästä kisata sitä itseluottamusta taas kuitenkin tuli, on tullut tehtyä oikeita asioita  pienessä ajassa. Viellä kun harjoittelu onnistuu Australiassa niin se viimeinen askel terävimpään kärkeen voi olla siinä.
Nyt on sitten alettava keskittymään siihen uinti-maratoniin, todennäköisesti tosi kevyellä harjoittelulla koska keho on viellä katobolian puolella ja määrähajoittelu hidastaisi sitä tai olis viimeinen naula arkkuun. Koitan vain saada kehon energiatasot normaaleiksi ja löytää vedestä mahdollisimman hyvän tuntuman ennen koitosta. Täydenmatkan jälkeen myös henkiset voimavarat on käytetty loppuun ja koitan mahdollisimman mukavilla harjotuksilla niitä nostaa, kun ui 12h todennäköisesti ei koko ajan tunnu mukavalta.

2 kommenttia:

 1. Onnea hienosta suorituksesta Arizonassa! Olisi kysymys palautumiseen liittyen: Kuinka monta päivää ennen ironmania olisi hyvä osallistua puolimatkalle viimeistelevänä harjoituksena?

  Ehtiikö hyvän kuntopohjan omaava kaveri palautua esimerkiksi Joroisten puolikkaasta kuukaudessa Kööpenhaminan Ironmanille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä kuukausi riittää puolikkaasta palautumiseen ja käy hyvin viimeisestä kovasta reenistä. Ekalla palautusviikolla kannattaa tehdä esim vesijuoksua/uinta ja täydentää energiavajetta. Tokalla viikolla edelleen kevyttä reeniä. n 10 päivää ennen im kisaa vika pitempi yhdistelmä jotta saisi rasva-aineenvaihduntaa käynnisteltyä ja muuten melko rauhallista reeniä, ei ole siten riskä että, olis reenannu liikaa.

   Poista