torstai 21. helmikuuta 2013


Moro, aika tuntuisi kuluvan kiihtyvällä vauhdilla, enää vajaa 5 viikkoa kisaan. Treenit ovat onneksi kulkeneet mukavasti.

 Viime viikolla tein yhden juoksutreenin, joka oli  hiukan liian kuluttava, ja sen seurauksena jouduin ottamaan pari päivää rauhallisemmin. Täällä kaikki jalkakäytävät ovat betonia ja täten kova alusta jaloille; jos haluaa juosta asfaltilla, on se tehtävä autoteillä. Kisassa on betonialusta, joten olen sen ottanut huomioon juoksutreeneissä. Viime viikolla tein pyörällä pääharjoituksena yhden kovan harjoituksen, jossa ajoin 3x10km kovaa + verraa,  sekä  toisen pitkänpyöräilyn sisältäen 30km kovaa ajoa. Uinti alkaa myös pikkuhiljaa löytyä. Siinäkään lajissa ei ole oikotietä onneen,  vaan on  kovan työn takana saada vauhti ja kestävyys kohdilleen. Olen yrittänyt muuttaa tekniikkaa siten,  että potkin vähemmän ja otan happea joka vetoparilla: pysyy rytmi paremmin yllä.

Tällä viikolla olen tehnyt uinnissa ja juoksussa yhdet  kovat harjoitukset, huomenna pyörän vuoro. Uinnissa sarjana tällä erää oli 40x100 lähtö 1”20, + kelausta päälle, juosten 6x1km (1 min palautus) n 3”20-3”00+ 4km maratonkisavauhtia  päälle + verryttelyä  8km.  

Välineistä on pakko mainita sen verran, että  SUP- pyörän ajoasento tuntuu vain paremmalta koko ajan. Garminin kello näyttää turhankin tarkasti kilometrit, varsinkin silloin kun meno on tuskaisempaa!  Fastin lisäravinteista on ollut hurjasti apua, erityisesti pitkillä ja kovilla lenkeillä. Nyt odottelen, että valmentaja tuo täydennystä  tullessaan – alkaa varastot huveta.

Team Hastin naisvahvistukset ovat myöskin olleet aktiivisia liikkujia – Tuija käy ahkeraan uimassa, juoksemassa ja jumpilla. Hyppäsipä jopa täälläkin lavalle ohjaamaan. Esikoinen on täysin hurahtanut uimiseen ja sukelteluun ja onpa käynyt  myös  lasten tanssitunneillakin. Nuorimmainen on vihdoinkin alkanut konttaamaan – ja sehän tarkoittaa lisää vahtimista meille aikuisille…. Mukavaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti